Skip to content

Hondensalon Haar & Zo

Bij Hondensalon Haar & Zo in De Krim, gemeente Hardenberg kan je terecht voor het trimmen van je hond. 

Voor puppy’s is er een GRATIS kennismaking.

Trimmen

Trimmen is een verzamelnaam voor álles wat bij de verzorging van een hondenvacht komt kijken. Afhankelijk van het ras zal de trimbeurt uit het volgende bestaan:
Wassen en drogen met de was en blaas methode, uitkammen, knippen, scheren, effileren, uitdunnen, ontwollen, plukken, bijwerken van de haren rond de ogen en de voeten, en het knippen van de nagels.

Door je hond regelmatig te laten trimmen blijft de vacht van je hond in topconditie en voorkom je huidproblemen. Sommige honden hebben voldoende aan een regelmatige borstelbeurt, maar de meeste vachten hebben meer aandacht nodig. Hier vind je de tarieven per ras.

Ontklitten

Mocht de hond veel klitten hebben dan zal dit ontklit moeten worden. Voor het ontklitten geldt een meerprijs van € 15,50 per 15 minuten. Hierbij staat het welzijn van de hond altijd voorop! Mocht ik merken dat de hond de behandeling als pijnlijk ervaart, zal ik dit niet doorzetten en ga ik over op scheren.

Wanneer de vacht van de hond is vervilt zal ik genoodzaakt zijn de hond te scheren. Vervilting brengt echter risico’s met zich mee. Vervilting is namelijk pijnlijk voor een hond en door vervilting kan de huid zijn beschadigd. De huid kan ook beschadigen tijdens het scheren en daarnaast zorgt het voor slijtage aan mijn materialen. Ik reken daarom een toeslag van € 25,- bovenop de vanaf-prijs.

Tussenbeurt voor kniphonden

Bij een tussenbeurt wordt de hond gewassen en gedroogd, de vacht uitgekamt (excl. ontklitten), de haren rond de ogen en voeten bijgewerkt, en worden de nagels geknipt. Neem voor de mogelijkheden en voorwaarden even contact op (Dit geldt alleen voor kniphonden en niet voor kortharen en ontwollers!). 

Bekijk hier de tarieven.

Puppy's

Speciaal voor pups tot een leeftijd van 16 weken is er een GRATIS kennismaking. Zo kan de pup alvast wennen aan de salon. Ik laat de pup los rondlopen, hij/zij gaat kort op tafel voor een ontspannende borstelbeurt en de pup maakt kennis met alle geluiden in de salon. Tijdens de kennismaking beantwoord ik al je vragen en geef ik alvast advies over het onderhouden van de vacht. 

Wil je eerst nog wat meer informatie? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.