Skip to content

Hondensalon Haar & Zo

Bij Hondensalon Haar & Zo in de Krim (Gemeente Hardenberg) kan je terecht voor het trimmen van je hond. Ook is er een mogelijkheid voor een tussenbeurt en voor puppy’s is er een GRATIS kennismaking. Een konijn of cavia? Ook zij zijn welkom.

Trimmen

Trimmen is een verzamelnaam voor álles wat bij de verzorging van een hondenvacht komt kijken. Afhankelijk van het ras zat de trimbeurt uit het volgende bestaan:
Wassen en drogen met de was en blaas methode, uitkammen, knippen, scheren, effileren, uitdunnen, ontwollen, plukken, bijwerken van de haren rond de ogen en de voeten, nakijken van de oren en anaalklieren en het knippen van de nagels.

Door regelmatig de vacht te laten trimmen blijft de vacht van jouw hond er mooi en gezond uitzien. De vacht van een hond heeft dus veel aandacht nodig. Sommige vachten hebben voldoende aan een dagelijkse borstelbeurt, maar de meeste vachten hebben meer aandacht nodig. Hier vind je de tarieven per ras.

Ontklitten

Mocht de hond veel klitten hebben dan zal dit ontklit moeten worden. Voor het ontklitten geldt een meerprijs van € 15,50 per 15 minuten. Hierbij staat het welzijn van de hond altijd voorop! Mocht ik merken dat de hond de behandeling als pijnlijk ervaart, zal ik dit niet doorzetten en ga ik over op scheren.

Wanneer de vacht van de hond is vervilt zal ik genoodzaakt zijn de hond te scheren. Vervilting brengt echter risico’s met zich mee. Vervilting is namelijk pijnlijk voor een hond en door vervilting kan de huid zijn beschadigd. De huid kan ook beschadigen tijdens het scheren en daarnaast zorgt het voor slijtage aan mijn materialen. Ik reken daarom een toeslag van € 25,- bovenop de vanaf-prijs.

Tussenbeurt

Bij een tussenbeurt wordt de hond gewassen en gedroogd, de vacht uitgekamt, de haren rond de ogen en voeten bijgewerkt, de oren en anaalklieren nagekeken en worden de nagels geknipt. Wanneer je na een volledige trimbeurt je hond binnen vier weken laat behandelen voor een tussenbeurt kost de behandeling 50% van de vanaf-prijs. Bekijk hier de tarieven.

Puppy's

Speciaal voor pups tot een leeftijd van 16 weken is er een GRATIS kennismaking. Zo kan de pup alvast wennen aan de salon. Ik laat de pup los rondlopen, kort op de tafel voor een ontspannende borstelbeurt en de pup maakt kennis met alle geluiden in de salon. Tijdens de kennismaking geef ik alvast advies over het onderhouden van de vacht.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.